sobota, 27 kwietnia 2013

Wiosenna kasza z selerem i czosnkiem niedźwiedzim - Wiosenne odchudzanie

Wiosenna kasza z selerem i czosnkiem niedźwiedzim . Danie lekkie szybkie = mało kalorii dużo zdrowia

Wiosenna kasza z selerem i czosnkiem niedźwiedzim

składniki

    1/2 woreczek kasza jęczmienna 
    2 kawałki selera naciowego
    czosnek niedźwiedzi,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    olej rzepakowy,
    suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Kamis
    1 ząbek czosnku,
    dymka

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni na łyżeczce oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek i posiekaną dymkę. Następnie dodajemy pokrojony seler naciowy - mieszamy. dodajemy kaszę. Mieszamy zawartość patelni doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Czosnek niedźwiedzi kroimy dodajemy do kaszy. Danie wykończamy suszonymi pomidorami z bazylia i czosnkiem. Podajemy na ciepło.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz