niedziela, 7 kwietnia 2013

Wiosenne odchudzanie-lekka zupa z soczewicy


 Mody temat nie tylko wiosną ODCHUDZANIE !! Prawie każdy ma ten etap ale kilka za sobą.
Codziennie będę podawała jeden nisko tłuszczowy i mający mało kalorii przepis na danie którym się najemy dostarczymy organizmowi witaminy ,energii i minerałów. Będziemy syte zdrowe i lżejsze.


Wiosenne odchudzanie-lekka zupa z soczewicy

składniki

    1/2 szklanki soczewica,
    1 ząbek czosnek,
    2 kawałki selera naciowego
    3 łyżki pomidorów krojonych
    chilli pieprz Cayenne
    pieprz biały Prymat,
    kiełki brokuła,
    1 łyżeczka feta półtłusta,
    pietruszka natka,
    sól morska

Soczewicę połówki moczymy ok 1 godziny , wodę odlewamy. Do garnka z 2 szklankami wody dodajemy opłukaną soczewicę. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy pokrojony w kawałki seler. Doprawiamy odrobiną chili, pieprzem ,solą morską do smaku. Gotujemy jeszcze ok 5 min . Następnie dodajemy 3 łyżki pokrojonych pomidorów z kartonu. Zagotowujemy. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kiełkami i ozdobione kawałkiem fety-półtłustej.







Zupka na obiad . Mało kalorii dużo witamin- syta.



http://www.muza.com.pl/?module=okladki&id=11500

1 komentarz:

  1. dzisiaj na obiad tez robiłam soczewicę z warzywami!!

    OdpowiedzUsuń