poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Wiosenne Party- lekka sałatka ryżowa

Wiosenne Party

składniki

    1 woreczek ryż,
    4 szt Ogórki kozackie
    1 pęczek rzodkiewka,
    1 pęczek szczypiorek,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    tuńczyk w oleju,
    1/2 słoika warzyw Party mix ole 



Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. do zimnego ryżu dodajemy tuńczyka i lekko mieszamy. Warzywa ole odcedzamy z zalewy i dodajemy do ryżu. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę ,szczypiorek siekamy . Następnie kroimy drobno ogórki z zalewy kozackiej. Wszystko dokładnie mieszamy . Doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku
 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz