środa, 4 grudnia 2013

Wiosenny tatar z śledzika

Moja fantazja śledziowa , połączyłam dwa rodzaje śledzika jest smacznie :)

Wiosenny tatar z śledzika

składniki
   2  śledzie w oleju,
    2  śledzie solone
    1 łyżka oleju rzepakowego dobrej jakości
    pieprz kolorowy ziarnisty
    sok z cytryny,
    1 szt papryka żółta,
    szczypiorek,
    1 szt cebula

Śledzia w oleju dobrze odsączamy z oleju i drobniutko kroimy siekamy. Śledzie solone moczymy ok 30 min dwukrotnie wymieniając wodę. Po namoczeniu śledzie solone także drobno siekamy. Cebulkę obieramy i drobno kroimy. Paprykę zółtą myjemy usuwamy gniazda nasienne i także drobno siekamy. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy siekając jeszcze noże. Doprawiamy sola ,pieprzem , olejem i sokiem z cytryny. Mieszamy i chłodzimy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz