niedziela, 26 maja 2013

Sałatka wiosenna z paluszkami krabowymi - wiosenne odchudzanie

Kto lubi paluszki krabowe to sałatka dla niego !

Sałatka wiosenna z paluszkami krabowymi

składniki
  1 szt papryka żółta,
    6 szt paluszki krabowe,
    4  jajka
    2  ogórki zielone
    1 szt por (biała część),
    szczypiorek,
    Sól morska
    pieprz czarny grubo mielony
    olej lniany


Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu szybko chłodzimy w zimnej wodzie i obieramy. Kroimy w kosteczkę. Paluszki karbowe kroimy w kosteczkę. Paprykę zółtą myjemy usuwamy pestki i białą błonkę. Paprykę kroimy w kosteczkę lub paseczki. Ogórka zielonego obieramy i kroimy w plasterki. szczypior kroimy. Składniki mieszamy z sobą. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy olej lniany -mieszamy i podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz