sobota, 4 maja 2013

Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek - sezon grillowy

Lubię rybkę na grillu. Dziś zrobiłam szaszłyki z szczupaka z dodatkiem pieczarek. Z dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii i wyszły pyszne.

Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek

składniki


    1 szt szczupak,
    15 dag pieczarki,
    oliwa,
    Sól morska- MŁYNEK Kamis
    suszone pomidory z bazylią i czosnkiem kamis
    uniwersalna przyprawa

Szczupaka jeżeli mamy świeżego skrobiemy z łusek , usuwamy wnętrzności i na koniec filetujemy. Kroimy mięso w kostki posypujemy przyprawą uniwersalna i odstawiamy na ok 20 min. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w duże kawałki. Patyczki na których będziemy robić szaszłyki moczymy  wodzie. Na mokre patyczki nakąłdamy kawałek pieczarki i kostki ryby , zakończamy pieczarka ale już mniejszą. Układamy na tacce do pieczenia i grillujemy. W połowie pieczenia posypujemy szaszłyki suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem.



            BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz