wtorek, 28 maja 2013

Szczupak na patyczku z salsą

W maju w mojej kuchni musi gościć szczupak , dziś na patyczku podany z pyszną salsą .

Szczupak na patyczku z salsą

składniki
     1 szczupak ,
    przyprawa do grilla
    sos Barbecue Winiary  ,
    1 pęczek rzodkiewka ,
    4 szt ogórki konserwowe ,
    1 szt cebula ,
    5 szt pieczarki marynowane ,
    1 łyżeczka musztarda

Szczupaka myjemy osuszamy i filetujemy. Następnie kroimy w paski. Każdy pasek nakładamy na patyczek. Doprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy.
Robimy salsę. Rzodkiewkę myjemy odcinamy ogonki i liście kroimy w kosteczkę. Pieczarki i ogórki także kroimy drobno. Cebulę siekamy. Warzywa mieszamy. Dodajemy sos Winiary  i musztardę -mieszamy. Salsę chłodzimy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz