wtorek, 21 maja 2013

Wiosenne bukieciki z twarożkiem

Kolorowe smaczne zdrowe nic więcej tylko zrobić i zajadać .

Wiosenne bukieciki  z twarożkiem

składniki

    25 dag twaróg,
    3 łyżki śmietana 18 proc,
    1 garść rukola,
    Sól morska-
    por,
    papryka żółta,
    marchewka,
    ogórek zielony,
    1 łyżka orzechów włoskich
Orzechy obieramy z skórki i drobniutko siekamy. Twaróg miksujemy z rukolą , dodając pomału śmietanę. Mieszamy twaróg z orzechami, doprawiamy solą- chłodzimy.
Warzywa myjemy , marchewkę obieramy. Warzywa kroimy w długie cienkie paseczki. Do szklaneczek nakąłdamy serek i wkładamy do nich kawałki warzyw. Podajmy schłodzone.



1 komentarz: