poniedziałek, 24 czerwca 2013

Boćwina z młodymi warzywami

 Jeden z letnich obiadków z wykorzystaniem darów lata


Boćwina z młodymi warzywami 
składniki

  1 garść boćwiny
    4 szt młode ziemniaki
    1 garść fasolki szparagowej
    uniwersalna przyprawa
    1  jajko
    1 łyżka masła
    pieprz kolorowy ziarnisty

Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Fasolkę szparagowa myjemy osuszamy odcinamy końce i gotujemy w odzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej do miękkości. Boćwinę myjemy i osuszamy. Na patelni na maśle podsmażamy boćwinę dodajemy ziemniaki i fasolkę -mieszamy. Solimy doprawiamy do smaku. Na osobnej patelni sadzimy jajko - podajemy razem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz