poniedziałek, 3 czerwca 2013

Czekoladowe serduszka z manny

 Szybki bardzo czekoladowy i bardzo smaczny deser

Czekoladowe serduszka z manny

składniki
  • 6 łyżek kasza manna KUPIEC,
  • 3 szklanki mleka ,
  • czekolada biała ,
  • czekolada mleczna
Czekoladę białą siekamy , czekoladę mleczna też siekamy ale zostawiamy jeden rządek. Każdą czekoladę dajemy do osobnej miseczki. W jednym garnku zagotowujemy 1,5 szklanki mleka wsypujemy kaszkę manną -mieszamy - kiedy zacznie gęstnieć dodajemy czekoladę i mieszamy aż wszystko zgęstnieje. To samo robimy z białą czekoladą. Na foremek silikonowych wlewamy warstwę białej kaszki potem warstwę brązowej kaszki. Wstawiamy do lodówki. Kiedy kasza będzie zimna wyciągamy ją z foremek i posypujemy starta czekoladą. Wykończamy żurawiną.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz