niedziela, 2 czerwca 2013

Marchewkowa patelnia ryżowa

Szybki zdrowy obiadek z patelni. Wykorzystała pieczarki i marchewkę .

Marchewkowa patelnia ryżowa

składniki
   2  marchewki
    1 woreczek ryż brązowy ,
    15 dag pieczarek
    1 łyżka masła lub oleju
    1 szt cebula ,
    Sól morska
    pieprz biały
    szczypior
   bulion warzywny
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na maśle lub oleju podsmażamy cebule pieczarki i marchewkę. Doprawiamy pieprzem i sola pod koniec smażenia. Podlewamy bulionem i dodajmy ryż. Mieszamy. Doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem lub przyprawa uniwersalną. Pod koniec dodajemy posiekany szczypior.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz