czwartek, 6 czerwca 2013

Mięsny sosik do spaghetti

Dobry mięsny sosik do makaronu z pieczarkami i groszkiem zielonym .

Mięsny sosik do spaghetti

składniki
   4  mielone , sznycle upieczone takie z poprzedniego dnia
    1 szt cebula
    7 szt pieczarek
    1 puszka groszku  zielonego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka olej
    2 łyżeczki oregano
    1 karton pomidory krojone Podravka
    1 łyżeczka cukru
    pieprz biały

Do potrawy potrzebujemy ok 4 gotowe mielone mogą być z poprzedniego dnia. Kruszymy je lub kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy posiekany czosnek , dodajemy posiekaną cebulę chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojone pieczarki i jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy pokruszone mielone- mieszamy. doprawiamy oregano i pieprzem. Zalewamy całość pomidorami z kartonika. Mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy odcedzony groszek. Zagotowujemy. doprawiamy sola ,pieprzem oregano i cukrem. Podajemy z makaronem.


1 komentarz:

  1. Taki sos jak najbardziej. Tylko ten groszek bym wyrzuciła, bo poza zupą z groszku, raczej mam do niego jakiś uraz. :)

    OdpowiedzUsuń