środa, 19 czerwca 2013

Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią


 Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego a ryż z truskawkami i jabłkami znudził się proponuje zrobić ryż z brzoskwiniami w formie babeczek.

Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią 
składniki
    1 szklanka ryżu Kupiec
    5 szt brzoskwiń
    3 szklanki mleka
    2 łyżki cukier
    przyprawa do dań słodkich młynek Kamis

Ryż gotujemy na mleku z dodatkiem cukru do smaku. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Brzoskwinie dobrze myjemy. Jedną kroimy  w plasterki, resztę ścieramy na tarce duże oczka. Do małych silikonowych foremeczek kładziemy kawałek brzoskwini nakąłdamy ryz ubijamy potem warstwę startych brzoskwiń i znów ryż. Wkładamy do piekarnika na ok 20 min. Po tym czasie wyciągamy z foremek ,posypujemy przyprawą do dań słodkich z kardamonem i cynamonem .






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz