czwartek, 20 czerwca 2013

Pomidorówka Prowansalska

Pyszna aromatyczna zupka pomidorowa , szybka w przygotowaniu.
Do jej zrobienia użyłam pomidory włoskie z kartonu Valfrutta 

Produkty Valfrutta można wykorzystać do przygotowania pyszności na każdą okazję. Szczególnie dumni jesteśmy z doskonałych pomidorów marki Valfrutta oferowanych w postaci przecierów, koncentratów, pomidorów bez skórek oraz krojonych (także z dodatkiem ziół, czosnku lub bazylii). Produkt otrzymywany z pomidorów dojrzewających w ciepłym słońcu włoskiego południa, konfekcjonowany już w dniu zbiorów, zanurzony w naturalnym soku pomidorowym stanowi wyśmienity składnik wielu dań, które goszczą na naszych stołach każdego dnia.

Pomidorówka Prowansalska
składniki
  2 kartoniki pomidorów krojonych
    2 szt młoda marchewka
    zioła prowansalskie
    2 ząbki czosnku
    pieprz czarny grubo mielony
   uniwersalna przyprawa np Ziarenka smaku
    oliwa z oliwek
    1 szklanka wywaru warzywnego

Na patelnię dość sporą dajemy 3 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy wyciśnięty czosnek i 2 łyżki ziół prowansalskich. Podsmażamy. Dodajemy pokrojoną marchewkę , obsmażamy. Dodajemy ok 1 szklankę buliony warzywnego. Zagotowujemy. Dodajemy 2 kartoniki pomidorów krojonych z kartonu. Mieszamy gotujemy. Doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalną. Gotujemy ok 10 min. Podajemy.




Pomidory te są bardzo smaczne i aromatyczne.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz