sobota, 1 czerwca 2013

Ryż curry z żurawina i migdałami

Aromatyczny smaczny ryż z curry , pieczarkami ,migdałami i odrobina żurawiny .

Ryż curry z żurawina i migdałami

składniki

    1 woreczek ryżu brązowego
    curry  Kamis ,
    20 dag pieczarek
    1 łyżka żurawiny
    1/2 szt cebula ,
    pieprz czarny mielony  Kamis,
    1 łyżka oleju ,
    migdały ,
    bazylia (świeża) ,
    Sól morska
    1 gwiazdka anyżku Kamis
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę , cebule siekamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem gwiazdki anyżku. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni podsmażamy pieczarki z cebulą dodajemy ugotowany ryż. Mieszamy. doprawiamy curry, solą i pieprzem do smaku. Dodajemy żurawinę. Serwujemy ozdobione migdałami i świeżą bazylią.



            BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj

1 komentarz: