niedziela, 9 czerwca 2013

Sałatka z młodych ziemniaków i łososiem - Test włoskich produktów.

Dziś zaczęłam testowanie specjały kuchni śródziemnomorskiej .

Na pierwszy strzał poszedł tuńczyk TUŃCZYK W OLIWIE Z OLIWEK 160 G W SŁOIKU .Jaśniutkie kawałki mięska tuńczyka zalane oliwą z oliwek to cały smak z  Callipo .

CALLIPO to  wyjątkowa włoską marka , oferująca gamę ekskluzywnych, wyśmienitych tuńczyków o najwyższych walorach jakościowych i smakowych.
Po otwarciu słoika zmysły rozbudza przyjemna woń aromatów morza i oliwy z oliwek
Podsumowanie produktu
 Marka: CALLIPO
Pojemność: 160g
Cena:  ok 15  zł
Dystrybutor: Index Food


 Sałatka z młodych ziemniaków i łososiem 

składniki

    1 słoiczek tuńczyka Callipo
    5 szt młodych ziemniaków
    suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
    1/2 puszki groszku zielonego
    Sól morska- MŁYNEK
    pieprz kolorowy
    szczypior

Ziemniaki młode dobrze szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na cztery. Do zimnych ziemniaczków dodajemy odcedzony groszek.Dodajemy kawałki tuńczyka i lekko mieszamy. Całość doprawiamy solą morską ,pieprzem i suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Jeszcze raz lekko mieszamy i posypujemy pokrojonym szczypiorem. 





Cena tuńczyka dość wysoka ale smak i zapach nie zapomniany. Warto zapłacić więcej i delektować się pysznym czystym mięskiem w porządnej oliwie z oliwek. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz