niedziela, 9 czerwca 2013

Szaszłyki drobiowe z bakłażanem i czubrycą

 szaszłyki lubimy wszyscy jest lekko , smacznie i szybko. Dziś szukałam natchnienia dla użycia przyprawy Czubrycy Zielonej.
Przyprawa tą poleca firma NMR - jest całkowcie naturalna bez konserwantów.

Skład: pietruszka, czosnek, sól, cebula, cząber, kozieradka



Szaszłyki drobiowe z bakłażanem
składniki

    1  bakłażan
    2  piersi z kurczaka
    2 łyżki oliwy z oliwek
    papryka ostra
    papryka słodka mielona Kamis
    Sól morska
    czubryca
    ogórki konserwowe
    przyprawa do grilla kamis
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. do miski wlewamy oliwę dodajemy mięso i wszystkie przyprawy. Odstawiamy mięsko do lodówki. Bakłażana kroimy w kostkę mniej więcej wielkości kostek kurczaka. Ogórki kroimy w grubsze plasterki. Następnie patyczki do szaszłyków moczymy w odzie. Po tej czynności nakładamy na patyczki mięso , bakłażana i ogórka. Posypujemy jeszcze czubrycą i grillujemy.






Czubryce używałam pierwszy raz i już ją polubiłam - smak niesamowity. Jutro wypróbuje ją w sałatce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz