piątek, 5 lipca 2013

Bakłażan z pieczarkami i ziemniaczkami

Kolejne danie z wakacyjnego menu - zdrowo, tanio i szybko .


Bakłażan z pieczarkami i ziemniaczkami

składniki
  4 szt ziemniaków
    1 bakłażan
    1 cebula
    15 dag pieczarek
    1 łyżka masło
    Sól morska
    pieprz czarny mielony
    ketchup ostry
    szczypior
    przyprawa do grilla Kamis

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki, solimy i odstawiamy. Po ok 10 min myjemy osuszamy. Ziemniaki obieramy i obgotowujemy. Po ugotowaniu ziemniaki kroimy w plasterki. Na patelni na maśle podsmażamy cebulę , pokrojone pieczarki dodajemy bakłażana , ziemniaki i smażymy. Doprawiamy pieprzem i przyprawą do grilla. Pod koniec dodajemy pokrojony szczypior. Podajemy z ketchupem.


1 komentarz: