niedziela, 21 lipca 2013

Grillowany pstrąg z sosem malinowym

Wracamy do rybek , zresztą moich ulubionych. Dziś nowa odsłona pstrąga z sezonowymi owocami tj malinkami z mojej działeczki.

Grillowany pstrąg z sosem malinowym

składniki

    1 szt pstrąg
    1 szklanka malin
    liście boćwiny
    1 łyżeczka miodu
    oliwa z oliwek
    sól morska
    pieprz czarny grubo mielony
    sok z cytryny
    ocet balsamiczny

Pstrąga świeżego myjemy. Osuszamy , odcinamy głowę i płetwy. Filetujemy. Każdy kawałek solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Grillujemy. Robimy sos malinowy. Maliny przebieramy usuwamy brzydkie i robaczywe. Miksujemy z odrobiną miodu , soli i octu balsamicznego do smaku. Pod koniec dodajemy troszkę oliwy i jeszcze raz miksujemy. Gotowy filet serwujemy na liściu boćwiny. Polewamy sosem. Ozdabiamy malinami. Całość kropimy sokiem z cytryny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz