środa, 10 lipca 2013

Makaron gryczany z letniki warzywami

Zdrowy smaczny makaron powraca jak bumerang . Tym razem w letniej odsłonie z fasolką ,pomidorkiem i pieczarkami. .

Makaron gryczany z letniki warzywami

składniki
  1/2 opakowania makron gryczany
    5 szt pomidorki cherry
    1 garść fasolki szparagowej
    15 dag pieczarek
    Sól morska
    papryka słodka mielona
    chilli
    natka pietruszki
    pieprz kolorowy ziarnisty
    olej rzepakowy

Makron gryczany gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki. Fasolkę obieramy i f=gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy  olej rzepakowy ok 1 łyżki, na patelnię dajemy pokrojone pieczarki następnie fasolkę - smażymy. Dodajemy makaron gryczany - mieszamy. Dodajemy posiekany kawałek papryczki chilli. Doprawiamy solą ,pieprzem i papryka słodką. dodajemy pokrojoną pietruszkę. Na koniec dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilkę smażymy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz