czwartek, 11 lipca 2013

Młoda kapustka z suszonymi pomidorami

Nigdy nie mogę oprzeć się młodej kapuście zawsze tak zerka na mnie z półki.

Dziś smaczne połączenie polska kapustka i włoskie suszone pomidory w oliwie.


Młoda kapustka z suszonymi pomidorami

składniki
   1 szt kapusta biała
    1 kg kiełbasy
    1  cebula
    1/2 słoika suszonych pomidorów
    liść laurowy
    pieprz biały
    2 łyżki przecier pomidorowy 30%
    Sól morska

Kapustę białą kroimy w paseczki. Gotujemy z dodatkiem liścia laurowego. Po ugotowaniu na pół twardo- odcedzamy. Na 2 łyżkach oleju z suszonych pomidorów podsmażamy pokrojoną cebulkę i pokrojoną w kosteczkę kiełbasą. Na koniec smażenia dodajemy przecier pomidorowy i kawałki suszonych pomidorów. Zawartość patelni dodajemy do kapusty. Mieszamy. doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Gotujemy wszystko jeszcze ok 15 min. Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz