środa, 10 lipca 2013

Nadziewane muszle

Bardzo lubię ten makaronik i jego rozmiary . Można nadziewać go różnymi farszami. dziś specjalnie dla córki mięsko i serek . 
Nadziewane muszle
składniki

   12 szt makaronu muszle
    25 dag mięsa mielonego
    1/2 szt cebula
    1 ząbek czosnek
    15 dag sera zółtego
    koperek
    masło
    sól morska

Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni podsmażamy posiekana cebulkę z wyciśniętym czosnkiem. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Do mięsa dodajemy pokrojony drobno ser zółty i mieszamy. Takim farszem nadziewamy makaron. Układamy muszle w naczyniu żaroodpornym na dno dajemy troszkę masła i oliwy i zapiekamy w piekarniku , do momentu rozpuszczenia się sera.


3 komentarze:

  1. Rewelacja ! Aczkolwiek napełnianie tych muszelek jest zbyt pracochłonne jak dla mnie mając w perspektywie obiad dla 4 osób :)) Z chęcią wpadnę do Ciebie na obiadek :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie musze, prosto i pysznie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń