piątek, 5 lipca 2013

Naleśniki z rumem i bitą śmietaną - pieczone na naleśnikarce

Te naleśnik powstały dla osób nie co starszych tak po 18 roku życia .

Naleśniki z rumem i bitą śmietaną

składniki
  5 szklanek mleka
    1 szt budyń śmietankowy
    cukier
    2  jajka
    1 łyżka oleju
    mąka
    2 szt śmietany 30%
    3 łyżki cukru pudru
    orzechy laskowe tarte backmit

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę 30 procent ubijamy z cukrem pudrem i odrobina rumu. Robimy ciasto na naleśniki. Jajka ubijamy z cukrem i mlekiem. Dodajemy maki aby powstało ciasto naleśnikowe. Na koniec dodajemy łyżkę oleju i jeszcze raz miksujemy. Smażymy naleśniki. Jedna ubita śmietanę łączymy z zimnym budyniem - ubijamy dodając rum do smaku. Masę chłodzimy.
Zimne naleśniki przekładamy masą rumową. Ozdabiamy bita śmietaną i posypujemy tartymi orzechami laskowymi.


Na tym sprzęcie z sklepu internetowego redconn.pl 
 naleśniki pieką się same bez zapachu smażonego tłuszczu bez dymu itd..sama przyjemność

Polecam dla smakoszy tych łakoci .



1 komentarz:

  1. pyszności:) takie rzeczy to ja bardzo lubię:)

    OdpowiedzUsuń