piątek, 26 lipca 2013

Nowości w mojej kuchni - produkty REYPOL

Marka Reypol  dostarczyła mojej kuchni swoje produkty. Pierwszy raz mam z nimi do czynienia.
Reypol jest producentem przetworów warzywnych i owocowych.
Z  tego co przeczytałam na ich stronie  http://www.reypol.com.pl/   ma duży asortyment produktów.
-Ketchupy
-Musztrady
-Majonezy
-Sosy majonezowe
-Przetwory warzywne
-Przetwory owocowe
-Sosy pomidorowe
Jest w w czym wybierać :)

W mojej kuchni zagościły

Jabłka prażone z brzoskwinią
- kawałkami brzoskwini - wygląda bardzo apetycznie.
   

Sos musztardowy -
Sos na bazie majonezu z dodatkiem specjalnie wyselekcjonowanych ziaren gorczycy oraz przypraw. Charakteryzuje się kremową strukturą z wyraźnie wyczuwalnymi ziarnkami gorczycy. Doskonale nadaje się do potraw takich jak: jajka, śledzie, wędliny i dania z grilla jako
dodatek podnoszący walory smakowe.
    

Sos czosnkowy -
 Sos na bazie majonezu z dodatkiem czosnku oraz specjalnie dobranej mieszanki przypraw. Charakteryzuje się kremową strukturą z wyczuwalnymi granulkami czosnku. Idealnie nadaje się do: sałatek, dań z grilla, pizzy, jajek, wędlin, serów i tostów.

Sos meksykański
 Sos pomidorowy z dodatkiem cebuli, papryki, ogórków, cukinii oraz specjalnej kompozycji przypraw charakterystycznych dla Meksyku. Sos ten doskonale nadaje się jako dodatek do wędlin, dań mięsnych na gorąco, ryżu, gotowanej fasoli i placków kukurydzianych, zapiekanek serowych, makaronów, pizzy, hot-dogów, gyrosa.

Sos cygański -

 Gotowy sos pomidorowo-warzywny, zawierający w swoim składzie kawałki papryki, pomidora, ogórka konserwowego, cebuli. Doskonale nadaje się do dań zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecany jako gotowy sos do mięs, szaszłyków, drobiu, placków ziemniaczanych,
pyz, pulpetów, gołąbków, spaghetti, pizzy, zapiekanek i wielu innych potraw, do których mamy zamiar użyć sosu pomidorowego. Sos cygański – można wzbogacić dodając: pokrojoną kiełbasę, boczek.



A jak zastosuję , gdzie je dodam zobaczycie w następnych postach. Pomysłów cała głowa :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz