piątek, 12 lipca 2013

Ogórkowy tatar z łososiem

Łososia to ja uwielbiam mogłabym go przyrządzać i zajadać na 100 sposobów . Dziś lekko przewaga ogórka , ale jest i łosoś.

Ogórkowy tatar z łososiem

składniki
    20 dag łososia
    3 szt ogórki zielone
    1  cebula
    1 łyżka musztarda
    Sól morska
    olej rzepakowy
    koperek
Surowego łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie drobno siekamy ostrym nożem. Solimy i wyrabiamy jak tatara z mięsa. Ogórki średniej wielkości myjemy obieramy i kroimy drobno. Cebule siekamy drobniutko. Składniki mieszamy z  sobą, dodajemy łyżkę musztardy - mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy odrobinę oleju rzepakowego i jeszcze raz dobrze mieszamy. Chłodzimy i podajemy ozdobionego koperkiem.



1 komentarz:

  1. nie jadłam jeszcze tatara z łososia. Wygląda smacznie:)

    OdpowiedzUsuń