sobota, 27 lipca 2013

Pomidorek nadziewany kaszą z pieczarkami , podany z sosem czosnkowym

Lekkie posiłki gdzie górują letnie warzywka  to podstawa mojej kuchni. Dziś postanowiłam nadziać pomidorki i podać je z sosem czosnkowym marki Reypol

Pomidorek nadziewany kaszą z pieczarkami


składniki

  1 kg pomidorów
    1 woreczek kaszy gryczanej
    25 dag pieczarek
    1  cebula
    1 szt papryka czerwona
    pieprz biały Prymat
    Sól morska
    papryka słodka mielona
    1 łyżka masła
    natka pietruszki
    Sos czosnkowy REYPOL

Wybieramy ładne pomidorki mniej więcej takiej samej wielkości. Myjemy je odcinamy górę i łyżeczką wyciągamy środek. Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy ją z woreczka i odstawiamy. Pieczarki kroimy drobno, cebule obieramy i siekamy. Paprykę czerwona kroimy w kosteczkę. Na patelni ma masełku podsmażamy cebulkę i pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy pokrojoną paprykę . Mieszamy smażymy chwilę i dodajemy kaszę. Wszystko razem podgrzewamy doprawiając jeszcze do smaku sola papryką i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Taki farsz nakładamy do pomidorków. Podajemy  z sosem czosnkowym.







Pomidorek fantastycznie smakuje z zimnym sosem czosnkowym Reypol



1 komentarz: