środa, 31 lipca 2013

Ryżanka z groszkiem i jajkiem

Sałatka ryżowa , kto jej nie lubi możemy łączyć różne składniki , zawsze wyjdzie inna sałatka zawsze dobra i zdrowa. 


Ryżanka z groszkiem i jajkiem 

składniki
 1 woreczek ryżu
    1 puszka groszek konserwowy
    4  jajka
    dymka
    tuńczyk kawałki w oleju
    Sól morska
    pieprz biały
    1/2 szt por (biała część)

Por białą cześć kroimy drobniutko. Dymkę kroimy w pastereczki. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Następnie kroimy je drobno. Groszek zielony odcedzamy z zalewy. Wszystkie składnik łączymy z sobą. Doprawiamy sola morską i pieprzem do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz