piątek, 5 lipca 2013

Sałatka oscypkowa

Bieszczady zielone wzgórza pełne owiec , a potem pyszne serki a na końcu sałatka......


Sałatka oscypkowa

składniki
 2 szt oscypek
    6  pomidorków cherry
    szczypior
    4  ogórki zielone
    2 łyżki olej rzepakowy
    1 łyżeczka ocet jabłkowy
    1 łyżeczka miodu
    Sól morska
    pieprz cytrynowy
    1 ząbek czosnku

Pomidorki cherry myjemy i kroimy na pół. Ogórek zielony myjemy i obieramy kroimy w pałeczki. Oscypek kroimy w plasterki. Szczypior myjemy osuszamy i siekamy. Składniki mieszamy z sobą. robimy sos. W słoiczku mieszamy oliwę ,wyciśnięty czosnek, miód ,sól ,pieprz i ocet jabłkowy. Kiedy składniki dobrze się połączą wlewamy sos do sałatki. Mieszamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz