niedziela, 21 lipca 2013

Sałatka szynkowa z ogórkiem małosolnym

 Smaczna sałatka jako sos użyłam żółtko z jajek na miękko - super połączenie.

Sałatka szynkowa z ogórkiem małosolnym 

    25 dag szynki gotowanej
    4  ogórki małosolne
    1/2 szt cebuli
    natka pietruszki
    szczypior
    Sól morska
    pieprz biały
    olej rzepakowy 1 łyżka
    3  jajka

Szynkę wędzoną gotowaną kroimy w zgrabną kosteczkę. Natkę pietruszki i szczypior myjemy osuszamy i siekamy. Cebule białą ok 1/2 sztuki siekamy drobno. Ogórki kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na miękko. Studzimy obieramy i wkładamy do czystej miseczki siekamy je nożem na małe kawałki z żółtek zrobi się jakby sos. Dodajemy jajka  do pozostałych składników. Mieszamy solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i dodajemy troszkę oleju.Mieszamy i podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz