poniedziałek, 29 lipca 2013

Sałatka tuńczykowa z pieczarkami i groszkiem

Smaczna sałatka kolacyjna , nadaje się tez na chlebek jako pasta . Zdrowo i szybko tak jak lubimy .

Sałatka tuńczykowa z pieczarkami i groszkiem

składniki

    1/2 słoika pieczarki konserwowe
    4  marchewki młode
    1 puszka groszek zielony
    tuńczyk kawałki w oleju
    pieprz kolorowy ziarnisty
    natka pietruszki
    1 garść fasolki żółtej

Fasolkę zółtą lub zieloną i młode obrane marchewki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy drobno. Groszek zielony odcedzamy z zalewy. Pieczarki kroimy w kosteczkę , mniejsze sztuki można w plasterki. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Składniki mieszamy z sobą doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym i jak trzeba to solą . Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sałatkę chłodzimy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz