niedziela, 7 lipca 2013

Sałatka z kaszy gryczanej i fasolki szparagowej


 Zostało mi od obiadu troszkę fasoli szparagowej dlatego postanowiłam zrobić sałatkę z dodatkiem zdrowej kaszy gryczanej. 
 
Sałatka z kaszy gryczanej i fasolki szparagowej

składniki
 1 woreczek kaszy gryczanej
    1 garść fasolki szparagowej
    20 dag kiełbaski
    szczypior
    4  ogórki małosolne
    olej rzepakowy
    Sól morska
    pieprz biały
    2 ząbki czosnku

Kasze gryczaną gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Szczypior siekamy. Kiełbaskę cieniutka ala kabanosy kroimy w plasterki. Ogórki kroimy w kosteczkę. wszystkie składniki mieszamy z sobą. Fasolkę szparagową oczyszczamy odcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Zimną kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki. Do oleju dodajemy sól,pieprz i wyciśnięty czosnek - mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i mieszamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz