poniedziałek, 22 lipca 2013

Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych

Taka suróweczka wspaniale pasuje jak dodatek do obiadu . Zdrowa lekka , mało kalorii.

Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych

składniki
  1/2 szt czerwonej kapusta
    2  marchewki
    15 dag winogron czerwony
    1/2 szt cebuli
    Sól morska
    pieprz biały
    jogurt naturalny 0%
    cukier
    sok z cytryny

Czerwoną kapustę kroimy drobniutko. Następnie solimy ją , dodajemy odrobinę cukru i soku z cytryny- mieszamy. Ugniatamy ręką aby zmiękła i odstawiamy n a10 min. Winogrona myjemy i kroimy na połówki. Cebulę siekamy drobno solimy ugniatamy ręką i odstawiamy na chwilę. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Składniki łączymy z sobą. Dodajemy jogurt - mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz