poniedziałek, 22 lipca 2013

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Bardzo smaczna - tajemnica tkwi w kapuście należny ja dobrze przyrządzić .

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

składniki

   1/2 szt czerwona kapusta
    1 szt cebuli czerwonej
    1/2 szt cebuli białej
    2 marchewki
    Sól morska
    pieprz biały
    ocet winny
    cukier
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietany


Kapustę kroimy bardzo cienkie i drobno. Solimy ją dodajemy pieprz i odrobinę cukru. Mieszamy Dodajemy troszkę octu winnego. dobrze ugniatamy ręką - mieszamy. Odstawiamy na ok 15 min. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Do kapusty dodajemy marchewkę. Cebule drobno siekamy. Solimy i ugniatamy ręką aby zmiękła odstawiamy ją na ok 10 min. Składniki łączymy z z sobą. Dodajemy majonez i śmietanę -mieszamy dobrze łyżą. Surówkę wkładamy do lodówki na ok 30 min .


3 komentarze:

  1. Zapowiada się bardzo smacznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. witam! - czy zamiast śmietany mogę dodać jogurt ,-będzie mniej kalorycznie... pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jogurt jak najbardziej a majonez może być light

      Usuń