czwartek, 4 lipca 2013

Szczupak w papilotach z groszkiem zielonym

No i mamy moje rybki - lubię pod każdą postacią . Dziś szczupak w papilotach z groszkiem zielonym . Pieczemy w złotku , wychodzi też na grillu. 

Szczupak w papilotach z groszkiem zielonym 

składniki
  2 szt szczupak filet
    1/2 szklanki groszku zielonego
    sok z cytryny LIMMI
    2 łyżki masła
    pieprz kolorowy ziarnisty
    natka pietruszki
    uniwersalna przyprawa

Filet z szczupak myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą uniwersalną. Bierzemy folię aluminiową i formujemy jakby łódkę . Wkładamy tam filet z szczupaka. Nakładamy łyżkę masła , posiekana natkę pietruszki i 2 łyżki młodego groszku. Wszystko zamykamy w folie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni pieczemy ok 20 min. Podajemy z sokiem z cytryny.




 Limmi jest sokiem wyciśniętym z najlepszych cytryn sycylijskich wybranych i zebranych w odpowiednim momencie dojrzałości, w okresie od stycznia do czerwca, kiedy to jakość owoców jest najlepsza. Mając soki Limmi masz zawsze pod ręką gotowy sok ze świeżych cytryn, który idealnie nadaje się do herbaty, wzbogaca smak pierwszych i drugich dań, sałatek, słodyczy oraz napojów i drinków.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz