poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Biała kapusta z sosem winegret z musztardy francuskiej

Smaczna przystawka obiadowa. Biała kapusta , czerwona cebula i do tego sos winegret z musztarda francuską.

Biała kapusta z sosem winegret z musztardy francuskiej

składniki
 1/2 szt biała kapusta
    2  cebule czerwone
    4 łyżki oliwa
    4 łyżki musztarda francuska
    1 łyżka soku z cytryny
    cukier
    2 łyżki wody przegotowanej
    sól morska


Kapustę biała oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebulę czerwona obieramy i kroimy w piórka. Mieszamy kapustę z cebula solimy i odstawiamy. Robimy sos. Mieszamy olej z musztarda , dodajemy sok z cytryny - mieszamy. dodajemy cukier dla przełamania smaku. doprawiamy pieprzem i dodajemy wodę przegotowaną. Mieszamy dobrze. dodajemy sos do kapusty i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz