czwartek, 1 sierpnia 2013

Chałwa sezamowa z migdałami

Dla wielbicieli chałwy domowa smaczna i tania.


Chałwa sezamowa z migdałami

składniki
   1 szklanka sezamu
    1/2 szklanki miodu prawdziwego
    1/2 szklanki migdały
    4 łyżki orzechów tartych

Sezam prażymy chwilkę an suchej patelni, uwaga ,żeby nie spalić będzie gorzki. Następnie zimny prażony sezam miksujemy nie na pył ale trzeba rozdrobnić ziarenka. Dodajemy starte orzechy i miód. Miksujemy- rozdrabniamy dalej. Na koniec dodajemy lekko posiekany migdały bez skórki i mieszamy. Masę przekładamy na folię spożywczą i zawijamy jak kiełbaskę . Odstawiamy do lodówki.



1 komentarz:

  1. świetna:) nie myślałam, że tak łatwo ją zrobić, mam takiego łasucha w domu i jemu na pewno będzie coś takiego smakować:)

    OdpowiedzUsuń