piątek, 23 sierpnia 2013

Czerwona kapusta z pomidorkiem

Moja propozycja do drugiego dania.  Czerwona kapustka z pomidorkiem i musztardowym sosem vinegret .

Czerwona kapusta z pomidorkiem

składniki
  1  cebula
    2  pomidory
    3 łyżki musztardy
    olej rzepakowy
    2 ząbki czosnku
    Sól morska
    cukier
    pieprz czarny mielony

Kapustę czerwoną kroimy w paseczki. Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Cebule siekamy. Warzywa mieszamy i dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory. Robimy sos winegret mieszamy rózgą musztardę z olejem. dodajemy starty na tarce czosnek , odrobinę soli, pieprzu i cukru do smaku. Mieszamy i dodajemy sok z połowy cytryny. Mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i dobrze mieszamy. Sałatkę chłodzimy po ok 30 min , jest gotowa do podania.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz