piątek, 30 sierpnia 2013

Grillowany kurczak z bakłażanem i fasolką

Smaczne lekkie danie obiadowe z piersią kurczaka i bakłażanem .

Grillowany kurczak z bakłażanem i fasolką

składniki

    1  pierś z kurczaka
    Przyprawa do kurczaka - pikantna
    1 szt bakłażan
    Sól morska
    olej lniany
    10 dag fasolki szparagowej

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Pierś grillujemy na patelni grillowej. Następnie kroimy na kawałki. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plasterki i grillujemy je na patelni grillowej. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Łączymy z sobą składniki -solimy do smaku i kropimy olejem lnianym. Podajemy na ciepło.


1 komentarz:

  1. to musiało smakować cudownie:) palce lizać:) pozdrawiam: http://martawkuchni.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń