sobota, 17 sierpnia 2013

Kapustka z pieczarkami i kurczakiem

Kapustka na ciepło pasuje na obiad i kolację .

Kapustka z pieczarkami i kurczakiem

składniki

    1  kapusta biała
    4  udka
    3  marchewki
    2  cebula
    25 dag pieczarki
    3 łyżki masła
    pieprz biały
    ziele angielskie
    sos sojowy
    Sól morska


Kapustę kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. do garnka wkładamy kapustę , marchewkę ,liść laurowy i gotujemy. Pieczarki kroimy w paseczki, udka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i liścia laurowego. Cebulę obieramy i siekamy. Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę i pieczarki.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowaną kapustę odcedzamy. Ugotowane udka obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Do podsmażonych pieczarek dodajemy poskubane mięsko i podsmażamy. Podsmażone pieczarki z mięsem dodajemy do ugotowanej kapusty. Mieszamy dobrze. Doprawiamy do smaku sosem sosem , solą ,pieprzem. Dusimy ok 20 min , na małym ogniu.


1 komentarz: