niedziela, 11 sierpnia 2013

Kuskus z pędami bambusa i curry

Smaczne lekkie danie bez mięsa. Robione w woku . Mało kalorii dużo smaku i witamin.

Kuskus z pędami bambusa i curry

składniki
  1 kawałek pora
    2  marchewki
    1/2 szt pietruszka korzeń
    4 łyżki pędów bambusa
    olej
    1 szklanka Kuskusa
    1/2 szt bakłażana
    Sól morska
    curry
    1/2 szklanki bulionu
    kolendra

Marchewkę , pietruszkę obieramy i kroimy cieniutko w paseczki. Pora kroimy w plasterki. Bakłażana kroimy w plasterki i na pół. Solimy i odstawiamy. Po ok 10 min myjemy go. W woku rozgrzewamy łyże oleju podsmażamy marchewkę , pietruszkę, pędy bambusa  i bakłażana. Smażymy , następnie dodajemy pokrojonego bakłażana. Wszystko razem smażymy doprawiamy sola ,pieprzem i curry. Dokładamy kaszę kuskus i podlewamy bulionem , dusimy aż kasza napęczniej. Pod koniec dodajemy listki świeżej kolendry.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz