sobota, 24 sierpnia 2013

Letnia patelnia z serem kozim

Szybki obiad aby wykorzystać dary lata . Lekkie smaczne i szybkie.

Letnia patelnia z serem kozim

składniki

    4 szt ziemniaki
    1/2 szklanki bobu
    1  por
    2  jajka
    Sól morska
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masło
    szczypior
    kozi ser

Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy je i obieramy z skórki. Pora kroimy w cienkie plasterki. Bób gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy posiekany czosnek - mieszamy. Dodajemy pokrojone w kawałki ziemniaki , por i bób. Lekko podsmażamy. Solimy do smaku. Wbijamy jajko , solimy je i doprawiamy pieprzem. Na koniec wszystko posypujemy szczypiorem i serem kozim.


1 komentarz:

  1. Nie podchodzi mi w smaku kozi ser, ale zamienić na twaróg i pyszne danie obiadowe:P

    OdpowiedzUsuń