piątek, 2 sierpnia 2013

Makaron gryczany z cukinią i serem

Danie obiadowe lenie mało kalorii dużo zdrowia.

Makaron gryczany z cukinią i serem


składniki

    1/2 szt cukinia młoda
    1 szt pomidor
    1/2 szt cebuli
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki masła
    sos sojowy
    Sól morska
    10 dag sera żółtego
    groszek zielony
    1/2 opakowania makronu gryczanego

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w dużą kostkę. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy z zalewy. Makron gryczany gotujemy według przepisu na opakowaniu w solonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni na masełku podsmażamy posiekaną cebule i wyciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną cukinię i pomidora. Smażymy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku. Kiedy cukinia zmięknie dodajemy groszek. Mieszamy. Dodajemy makron wcześniej ugotowany. Mieszamy . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec ścieramy ser zółty i chwilę zostawiamy pod przykryciem ,aby ser się rozpuścił.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz