czwartek, 22 sierpnia 2013

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce

Smaczne mięsko dużo smaków , pieczemy w piekarniku więc szybkie w przyrządzeniu.
Polecam na co dzień i od święta .

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce

składniki
 1 kg pierś z kurczaka
    30 dag pieczarek
    2  cebule
    1 łyżka masło
    pieprz biały kamis
    Sól morska
    4 łyżki przecier pomidorowy 30% Pudliszki
    chilli kamis
    4 ząbki czosnku
    pieprz biały
    2 łyżki ketchup mały ostry
    2 łyżeczki musztardy kamis

Wybieramy duże ładne pojedyncze piersi z kurczaka , myjemy je osuszamy. Z góry gdzie pierś jest grubsza wbijamy nóż robią  tunel w mięsie. Uwaga ,żeby nie zrobić dziurki. Wkładamy palec i lekko poszerzamy dziurkę. Pieczarki kroimy w kosteczkę , cebulę obieramy i siekamy. Na masełku podsmażamy warzywka. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Pieczarki usmażone studzimy. Zimne nakładamy do tuneli w piersi kurczaka. Robimy panierkę. Do miski wkładamy przecier pomidorowy dodajemy musztardę ,ketchup i starty na tarce czosnek. Doprawiamy chilli pieprzem. Panierka musi być ostra. Panierkę dobrze mieszamy i zamaczamy w niej piersi z kurczaka. Układamy je na blasze i wkładamy do piekarnika pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.







1 komentarz: