sobota, 24 sierpnia 2013

Wątróbka drobiowa z warzywami

Nie zapominajmy o wątróbce jest bardzo zdrowa ma dużo żelaza , warto raz w miesiącu przygotować ją na obiad.


Wątróbka drobiowa z warzywami

składniki

    1/2 kg wątróbka drobiowa
    1  cebula biała
    1 cebula czerwona
    1  marchew
    1 szt por
    15 dag pieczarki
    1 szt kostka wołowa Winiary
    2 łyżki mąki
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka oleju

Wątróbkę przebieramy odcinamy żyłki i brzydkie części. Myjemy osuszamy. Posypujemy mąką. Na patelni rozpuszczamy masło i olej smażymy wątróbkę. Cebulę białą i czerwoną średniej wielkości obieramy i kroimy w piórka. Pora białą i zielona część kroimy w cienkie plasterki. Pieczarki kroimy na 4. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Do podsmażonej wątróbki dodajemy cebule i pora.Mieszamy chwilę podsmażamy i dodajemy pora, marchew i pieczarki. Mieszamy podsmażamy. Dolewamy wody ok 1/2 szklanki i dodajemy kostkę wołową. Dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz