czwartek, 1 sierpnia 2013

Ziemniaczana z oliwkami i tuńczykiem

Szybka smaczna sałatka można zrobić z ziemniaczków , które zostaną z obiadu .

Ziemniaczana z oliwkami i tuńczykiem

składniki
 1/2 słoiczka oliwek  zielonych
    4 szt ziemniaki
    1 szt cebula czerwona
    1 puszka tuńczyka w oleju
    pieprz biały
    Sól morska
    szczypior
    3 szt ogórek kiszony

Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odcedzamy studzimy i kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Ogórka kroimy w kosteczkę. Szczypior kroimy drobno. Oliwki odcedzamy , zostawiamy całe lub kroimy na pół. Tuńczyka w oleju lekko odcedzamy i dodajemy do ziemniaków. Całość doprawiamy sola i pieprzem do smaku według uznania.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz