sobota, 10 sierpnia 2013

Zimny serowiec z brzoskwiniami

Łatwy smaczny sernik na zimno :) A jaki dobry wystarczy zrobić i  delektować się smakiem

Zimny serowiec z brzoskwiniami
składniki

  Biszkopt
    4 szt jajka
    3/;4 szklanki cukru
    3/4 szklanki mąki
    2 łyżki mąka ziemniaczana
    2 łyżeczki proszek do pieczenia
    masa owocowa
    1 puszka brzoskwiń
    1/2 szklanki woda
    2  galaretki brzoskwiniowe
    Masa serowa
    1/2 kg twarogu
    2 szt galaretka
    1/2 litra śmietany 30 %
    1/2-1  szklanka cukier puder

Pieczemy biszkopt. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę . Dodajemy mąki i proszek do pieczenia. Lekko mieszamy dodajemy żółtka. Wlewamy masę na blaszkę i pieczemy ok 30 min.
Masa owocowa. Brzoskwinie razem z sokiem i wodą miksujemy na papkę, dosypujemy dwie suche galaretki- mieszamy. Zostawiamy na 1 godzinę. Następnie na wolnym ogniu podgrzewamy i mieszamy aby żelatyna się rozpuściła- nie gotujemy. Zostawiamy do wystudzenia. Wlewamy na zimny biszkopt.
Masa serowa. Ser ucieramy z cukrem pudrem .Galaretki rozrabiamy w 2 szklankach wody. Tężące wlewamy do sera.Mieszamy. Śmietanę ubijamy i tez dodajemy do sera.Mieszamy i wlewamy na twarda już galaretkę owocową. Wstawiamy do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz