wtorek, 17 września 2013

Kolanka z warzywami z patelnii

Szybki obiad z wykorzystaniem kukurydzy z kolby , która w tym roku bardzo ładnie owocowałą na mojej działeczce.

Kolanka z warzywami z patelni

składniki
   1 szklanka Makaron kolanka Mammia Mia
    1 szt kukurydza w kolbie
    15 dag szynka
    roszponka
    1 łyżeczka masła
    1 ząbek czosnku
    Sól morska
    1  papryka czerwona
    2 kawałki selera naciowego
    natka pietruszki
    jajko
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy go i odstawiamy. Seler obieramy jak rabarbar. Kukurydzę w kolbie gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu ostudzamy i kroimy wycinamy ząbki kukurydzy. Szynkę kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę . Czosnek obieramy i siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy posiekany czosnek dodajemy paprykę i seler. Następnie szyneczkę i makaron. Mieszamy wszystko i podsmażamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Wbijamy jajko , nakrywamy na chwilkę .Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę i sałatę . Podajemy na ciepło.




Użyłam makaronu Mamma Mia nowości na rynku .


2 komentarze:

  1. nie wiedziałam, że ten makaron tak się nazywa:) pyszne i kolorowe danie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wszystkie makaronowe dania! mogłabym być Włoszką :p

    OdpowiedzUsuń