wtorek, 24 września 2013

Makaron chiński z mini cukinią i pieczarkami

Smaczne danie z patelni podsmażamy warzywka dodajemy makaron i danie gotowe.


Makaron chiński z mini cukinią  i pieczarkami

składniki

    1 opakowanie makaronu chińskiego
    1 szt papryka
    1 szt por
    6 szt pieczarki
    4 szt mini cukinie
    sos chilli słodki
    1 łyżeczka masła

Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy w paseczki. Pora kroimy w plasterki. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na masełku podsmażamy warzywka dodajemy po chwili plasterki pokrojonej mini cukinii. Smażymy wszystko razem . Dodajemy sos chilli słodki, solimy do smaku. Makaron chiński zalewamy wrzątkiem i odstawiamy - kiedy napęczniej odcedzamy i dodajemy na patelnię. Mieszamy i podajemy.



1 komentarz: