środa, 11 września 2013

Pieczony pstrąg z salsą pomidorową

Moja ulubiona rybka powraca w innej osłonie . Z salsa pomidorową :)

Pieczony pstrąg z salsą pomidorową

składniki
   2 szt pstrągi
    2 łyżki masła
    4 szt pomidory
    bazylia
    Sól morska
    cukier
    1 ząbek czosnku

Pstrąga myjemy osuszamy solimy z każdej strony i wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Pieczemy go w 180 stopniach. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim posiekany czosnek. Pomidory myjemy osuszamy. Następnie pomidory kroimy w kawałki i dajemy na masło. Smażymy wszystko kilka chwil. Miksujemy blenderem. Zagotowujemy. Doprawiamy solą , pieprzem ,bazylią i cukrem do smaku.  Pstrąga podajemy na ciepło z sosem w osobnej sosjerce. Kawałki mięsa moczymy w sosie.



1 komentarz:

  1. Dla mnie pstrąg jest jeszcze nie znany:D
    Ale chyba trzeba kiedyś spróbować;D

    OdpowiedzUsuń