czwartek, 5 września 2013

Sałatka ryżowa z jajkiem na miękko

Fajna sałatka z ryżu brązowego i pomidorków. A sos .. to jajko na miękko .

Sałatka ryżowa z jajkiem na miękko

składniki

    1 woreczek ryżu brązowego Podravka
    4  pomidory
    4  jajka
    Sól morska
    natka pietruszki
    szczypiorek
    pieprz biały

Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy go. Jajka gotujemy na miękko w osolonej wodzie. Po ugotowaniu jajka obieramy je i wkładamy do miseczki Następnie siekamy je nożem . Powstanie sos do sałatki z kawałkami białka. Jajka solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Pomidory myjemy i kroimy drobno. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy drobno. Do miski wkładamy ugotowany ryż pomidory posiekaną zieleninę i dodajemy sos jajkowy. Mieszamy i doprawiamy solą do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz